День захисників та захисниць України

Сьогодні в Україні відзначають День захисників та захисниць і День українського козацтва. Історично ці свята пов’язані з церковним святом Покрови Пресвятої Богородиці, їх відзначали в один день. Раніше це було 14 жовтня, але у 2023 році Православна церква України перейшла на новоюліанський календар, тому змінилась дата святкування Покрови і, відповідно, Дня захисників та захисниць України.

У зв’язку з цим 1 жовтня в навчальних групах ЦПТО № 1 м. Харкова було організовано низку заходів, спрямованих на підвищення патріотичного духу та обізнаності учнів про історію та сучасність українського війська. Заходи супроводжувалися презентаціями та відеоматеріалами, що допомогли учням краще зрозуміти  звитягу захисників доби Київської Русі та українських козаків, подвиги українців у часи Другої світової війни та ключові події російсько-української війни.

Усі учні та викладачі взяли участь у хвилині мовчання, вшановуючи пам’ять загиблих захисників України.

Низький уклін кожному, хто на всіх можливих фронтах захищає цілісність нашої держави. Вічна пам’ять героям, які полягли у боях, віддавши свої життя за мирне майбуття прийдешніх поколінь українців.

ЦПТО № 1 м. Харкова не залишається осторонь сьогоднішніх подій. Ми надаємо допомогу внутрішньо переміщеним особам, долучаємося до різноманітних гуманітарних та волонтерських ініціатив.

Миру та єдності нам усім, злагоди в наших домівках!

Разом наближаємо довгоочікувану Перемогу!

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.