До Всесвітнього дня поезії

День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване. Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії. Ця дата вшановує магію слів, виразність поетичних рядків та творчість поетів з усього світу. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини, саме вірші в усі війни першими линули з фронту, сповнені ран, що ще наривають.

Напередодні цього дня, 19 березня, народилася Ліна Костенко, українська поетеса-шістдесятниця, письменниця і дисидентка. Ліна Костенко є моральним авторитетом для багатьох українців, її називають «совістю нації». Саме вона вкрутила хвоста Путіну влучним віршем «Маленький сірий чоловічок накоїв чорної біди».

Традиційно в цей день, вже який рік поспіль, в ЦПТО № 1 м. Харкова проходять у форматах онлайн або оф лайн зустрічі під рубрикою «Поети рідного краю». Цей захід організовує і проводить викладачка української мови та літератури Ксенія  ВОРОНЧИХІНА. Вона членкиня літературної Харківської студії «Нива», лауреат міжнародного конкурсу «Рідкісний птах».

 
 
 
 

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.