З Днем Української Державності

Бажаю жити в країні вільній,

Де хочеться дихати на повні груди

Бажаю стати Україні сильною,

Де будуть жити усміхнені люди.

З Днем Української Державності.   

У 2023 році Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його джерела – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. Спадком Русі є герб (тризуб), грошова одиниця, а, головне, Київ як політичний і культурний центр України.

У свята є свій символ – це чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Цей символ спростовує міф про те, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів та був знаком князя Володимира Великого, за якого хрестилася Київська Русь. Українські  християнські церкви в цей день вшановують пам’ять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України у 988 році.

Зараз триває боротьба за українську державність, українці щодня героїчно захищають Україну та її майбутнє, щодня докладають зусиль для підтримки Сил Оборони України, допомоги постраждалим від війни. Наша сила у нашій єдності та прагненні жити у вільній і незалежній країні з демократичними цінностями. Хай найскоріше настане перемога України! Хай нові сторінки історії української державності будуть про процвітання та добробут України під мирним небом!

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.