День Конституції України

Вітальні листівки з Днем Конституції України 2021, анімаційні картинки, відкритки і музичні відео-привітання з Днем Конституції українською мовою - EtnosoftМи воїни. Не ледарі. Не лежні.
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.

                                    Ліна Костенко

Українці щороку 28 червня вшановують головний закон країни – День Конституції України. Конституція України визначає наш шлях як демократичної держави, гарантує права і свободи українців та закріплює їхні обов’язки.

27 років тому в цей день 315 депутатів Верховної Ради проголосували за ухвалення Конституції незалежної України. Цьому передувала славнозвісна конституційна ніч — майже добу, зокрема ніч на 28 червня, парламентарі дискутували та остаточно затверджували проєкт нового документу.

Другий рік поспіль Україна святкує його в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення РФ.

Президент України Володимир Зеленський з нагоди святкування 27-ї річниці Конституції країни зазначив, що українські громадяни ціною власних життів і самопожертви у війні з російськими загарбниками борються за права і свободи, закріплені в Конституції України. 

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що Конституція закладає насамперед ціннісний фундамент Українського народу.

«Суверенна! Незалежна! Демократична, соціальна й правова держава! Саме такою є Україна, і саме про це говорить стаття перша нашої Конституції», – написав він у Фейсбуці.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, українці продемонстрували світові зразкову єдність та злагодженість у захисті прав і свобод.

«Адже ми йдемо шляхом, який визначив народ України. Шляхом, що відображений в Конституції. Ніхто і ніщо не здатне змінити волю цілого народу. Цінуємо, захищаємо, виборюємо», – наголосив Прем’єр-міністр. 

Все буде Україна!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

 

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.