До 60-річчя першого польоту людини в космос

12 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПОЛЬОТУ ЛЮДИНИ В КОСМОС | Національний медичний університет імені О.О.БогомольцяДо Всесвітнього  дня авіації і космонавтики у форматі онлайн в учнівських групах ЦПТО № 1 м. Харкова відбулася низка пізнавальних та змістовних заходів, серед яких виховна година «Україна в освоєнні космосу», презентація та відеопрезентація «12 квітня», відео презентація «Українці у космосі» та фільми про перший політ людини в космос.

12 квітня 1961 року космонавт Юрій Гагарін облетів планету Земля на орбітальному космічному кораблі «Восток». У цей день весь світ був приголомшений повідомленням про початок нової ери космічних польотів.

А Україна – місце, де зародилася світова космонавтика. Тут народились і працювали видатні вчені Ціолковський, Корольов, Янгель, Глушко, Лозино-Лозинський. На легендарних «Комунарі», «Арсеналі» та «Моноліті» розробляли перший у світі супутник, а радянська космічна програма не відбулась би без КБ «Південне» та «Південмашу». Українець Сергій Корольов запустив першу людину в космос і створив ракету «Союз», яка і досі доставляє космонавтів на МКС.

На честь цієї історичної події 12 квітня під всьому світі відзначають як Всесвітній день авіації і космонавтики.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.