14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль26 квітня 1986 року світ зазнав найбільшої техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи, спричиненої двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Саме цього дня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Завдяки героїзму та самовідданості наших співвітчизників було ліквідовано катастрофічні наслідки цієї катастрофи. Люди віддали своє здоров’я, а багато хто – життя, для того, щоб наше покоління мало можливість жити в нормальних умовах.

Кожного року в ЦПТО № 1 м. Харкова традиційно вшановують пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи кожного з нас. Сьогодні, 14 грудня, в онлайн-режимі на платформі ZOOM в учнівських групах були проведені виховні години, години пам’яті. Говорити про такі страшні події як Чорнобильська катастрофа складно, але необхідно. Інколи замість слів краще скажуть цифри та факти. Саме тому класні керівники підготували добірку змістовних відеоматеріалів, запропонували віртуальні екскурсії, щоб збільшити знання учнів про чорнобильську трагедію, дізнатися про долю ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, збагатити любов і повагу до своєї Батьківщини – України, почуття глибокої поваги до людей, які ціною власного життя та здоров’я захищали Україну від наслідків аварії на ЧАЕС.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.