До Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні

ГолодоморКожного року у четверту суботу листопада в Україні прийнято вшановувати пам’ять загиблих від штучного голоду, організованого радянською владою в XX столітті.
Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу, особливе місце займає Голодомор 1932-1933 років. Внаслідок зумисних дій комуністичної влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів. З огляду на масштаби, жорстокість і цинізм здійснення Голодомору, історія сучасної Європи не має аналогів подібних злочинів.
27 листопада 2020 до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні класний керівник гр. Н-21 ЦПТО №1 м. Харкова Єрмакова Н.В. разом з учнями в режимі online на платформі Zoom організувала та провела виховну годину «Україна пам’ятає! Світ визнає!».
Головною метою цього заходу було поглиблення знань в учнів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, акцентування уваги на тому, що Голодомор 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму. У своїх відео-презентаціях та доповідях, що підготували учні про ці страшні часи, було засудження цього злочину більшовицького тоталітарного режиму.

На завершення всіх присутніх запросили приєднатися до загальнонаціональної акції «Запали свічку», яка відбувається щорічно у День пам’яті жертв Голодомору (4-ту суботу листопада).
Ввести традицію запалювати свічку запропонував американський та український історик, дослідник Голодомору в Україні Джеймс Мейс у 2003-му році. Акція «Свіча Пам’яті» має на меті нагадати всім українцям, як важко було пережити жертвам Голодоморів голодні й холодні зимові ночі 1933 року.

 

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.