20 жовтня — Міжнародний день кухара і кулінара
Це професійне свято було засновано у 2004 році з ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.
Кухар і кулінар — це скоріше не професія, а вид мистецтва! Успіх кулінара залежить від знань і досвіду, але більш за все — від особливого таланту та почуттів.
До Міжнародного Дня кухара та кулінара в ЦПТО № 1 м. Харкова з метою зацікавленості учнів у обраній професії, закріплення теоретичних знань, умінь і навиків, навчання учнів шукати відповіді на запитання в нестандартних умовах; розвивати уяву, кмітливість, логічне мислення; виховувати почуття дружби, взаємодопомоги, вміння працювати єдиною командою, майстром Галямовою О.О. було проведено захід «Кмітливий кухар». Він пройшов у вигляді кулінарного двобія між командами групи К-1. Крім того, були присутні журі – майстри виробничого навчання.
Сьогодні ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів з їх професійним святом! Бажаємо нових успіхів і нових кулінарних шедеврів! Щастя і благополуччя! Зі святом!