ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ФАШИЗМУ

Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати – день її початку і її повного завершення.

У нашому закладі протягом вересня 2015 року серед учнів ЦПТО № 1 м. Харкова була проведена просвітницька та виховна робота, присвячена 70-річчю закінчення Другої світової війни.

Головна мета вшанування Дня пам’яті жертв фашизму – це поширення правдивої інформації про фашизм як  ідеологію та вживати заходів для постійної боротьби з можливим  відродженням фашизму. Гасло Дня пам’яті жертв фашизму – «Об’єднатися, щоб протистояти екстремізму».

Проведені уроки патріотичної тематики «Україна в роки Другої світової війни», «Внесок України у боротьбу проти фашизму»

Керівник гуртка «Патріот» Завершинська Н.Л. провела екскурсії до музею Бойової Слави 62/8 Гвардійської армії. розповіла учням про втрати України від фашизму, про подвиг учасника Другої Світової війни Запорощенка Бориса Євгеновича.

Просвітницька робота серед учнів Центру також була спрямована на вшанування пам’яті жертв фашизму, протидії його реваншу, а також проявам екстремізму.

У музеї була організована тематична виставка, присвячена 70-річчю закінчення Другої Світової війни.

В Україні щорічно у другу неділю вересня люди згадують усіх невинних жертв фашизму, а також вшановують пам’ять і заслуги наших  воїнів. Учні ЦПТО № 1 м. Харкова поклали квіти до пам’ятника двічі Герою Радянського Союзу В.І.Чуйкову.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.