Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень.
З метою недопущення погіршення ситуації, пов’язаної зі спалахами гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь, системними порушеннями законодавства суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами та питною водою і може призвести до погіршення санітарно-епідемічної ситуації, а також враховуючи літній період та спекотну погоду яка склалася, ЦПТО № 1 м. Харкова приєднався до проведення інформаційної кампанії для населення з питань дотримання гігієнічних вимог під час придбання, приготування та вживання харчових продуктів, умов та термінів їх зберігання та пропагувати серед дітей гігієнічні навички, здоровий спосіб життя.
Інформацію щодо профілактики ГКІ та харчових отруєнь ви знайдете:
https://moz.gov.ua/uk/gostri-kishkovi-infekciyi-pershi-simptomi-infikuvannya-ta-metodi-profilaktiki-vlitku