До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це переслідування та масове знищення євреїв та інших соціальних груп, які здійснювали німецькі нацисти та їхні союзники під час Другої світової війни.

У цей день в учнівських групах ЦПТО № 1 м. Харкова  проводилися інформаційні години,  де до уваги були представлені онлайн-презентації, документальні фільми «Крик чорнозему», «Бабин Яр» та фільм про винищення євреїв на Харківщині “Дробицькоий Яр”.

У 2023 році ця подія припадає на час війни в Україні, тому увагу учнів звернули на вшанування пам’яті жертв Голокосту Світовим конгресом українців (СКУ) та українськими громадами усього світу разом з Єврейською конфедерацією України (ЄКУ).

«Та ненависть, яку російські окупанти знову принесли на українську землю майже через 80 років з часу звільнення останнього в’язня нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау, шокувала весь світ. Різанина у Бучі, Ізюмі та Маріуполі, численні садистські звірства, вчинені російськими збройними силами на окупованих українських територіях, умисне бомбардування житлових будинків, шпиталів та навіть місць пам’яті, таких як Меморіал Бабиного Яру у Києві або Меморіал Дробицького Яру у Харкові – всі ці злочини не можуть лишитись без відповіді. Їхні виконавці мають бути притягнені до відповідальності», – наголосили в СКУ.

«Світ має зупинити путінізм точно так само, як він зупинив нацизм. Лише тоді ми знову зможемо сказати «Ніколи знову», – додали в СКУ.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту сказав: ” Сьогодні знову в самому центрі Європи відбувається геноцид українців”.

Президент України Володимир Зеленський,  вшановуючи  пам’ять жертв Голокосту, наголосив, що чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.