ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

14-те грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Така дата обрана невипадково — в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС.

14 грудня — пам’ятний день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи.

У День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС з метою відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в бібліотеці Центру Серпуховою В.С. було організовано інформаційну зону «Чорнобиль стукає у серце», в якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом;  жахливі наслідки аварії; фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ; статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії;  відеопрезентація «Чорнобиль без права на забуття…!». У навчальних групах проведені уроки пам’яті, тематичні виховні години «Вони пішли в безсмертя», організовані перегляди документальних фільмів  «Люди зони», «Чорнобиль  PS».

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.