Онлайн-флешмоб до Дня Вишиванки

День вишиванки – Центр Культури і Дозвілля Підгайчики

День вишиванки – це відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

В 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.

Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. – IV ст. н. е. Знаменитий арабський мандрівник X ст. у своїх розповідях також згадує про русів, які носили вишитий одяг.

Для українця вишиванка – не просто одяг, це наш національний оберіг, це наша історія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу.

З нагоди Дня Вишиванки класні керівники навчальних груп пропонують усім охочим взяти участь у флешмобі “Вишиванка ЦПТО № 1 м. Харкова 2020″. Для цього необхідно опублікувати фото, відео або текстову історію своєї вишиванки, позначивши публікацію хештегом “Вишиванка ЦПТО № 1 м. Харкова 2020″ і 21 травня опублікувати інформацію на своїх сторінках у соцмережах.

Вдягнувши національний одяг, ми вкотре доводимо, що любов до України живе в наших серцях. Вишиванка – це незмінний і завжди сучасний символ України.

Пов`язані зображення:

з рубрики: НОВИНИ ЦЕНТРУ №1

Comments are closed.